Broch terug op het trainingsveld

By 21 november 2020Europa, Voorpagina

Yvette Broch (29) is bij Metz Handball teruggekeerd op het trainingsveld. Dat meldt de NOS.

Advertentie

In de zomer van 2018 besloot Broch, in dienst van Györ, plots een punt achter haar carrière te zetten. De lijnspeelster was fysiek en mentaal uitgeput.

Het leven
Daar komt de oud-international twee jaar later op terug. Op eigen verzoek sluit ze aan bij de trainingsgroep van Metz Handball waar bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade aan het roer staat. Ook landgenoten Debbie Bont en Ailly Luciano staan onder contract bij de Franse landskampioen.

“Ik ben de afgelopen jaren een ander persoon geworden”

“Ik heb twee en een half jaar nodig gehad om dingen te leren over mezelf en om andere ervaringen in het leven op te doen. De druk die ik mezelf oplegde als topsporter, heeft me uiteindelijk opgebrand. Ik ben de afgelopen jaren een ander persoon geworden, waarin ik het leven van een heel andere kant heb gezien”, zegt Broch.

Advertentie

Expeditie Robinson
In 2019 was Broch wekenlang op nationale televisie te zien. Ze deed mee aan het RTL-programma ‘Expeditie Robinson’.

Ze besluit op de website van de NOS: “Nu beleef ik handbal ook anders. Ik vind het heerlijk om weer op het veld te staan en echt te genieten. Dat is ook mijn intentie en verder zien we wel. Voor nu is het vooral lekker trainen en plezier maken. Ik heb ook een goed gevoel bij de club Metz.”

Champions League
Tussen 2011 en 2015 speelde Broch voor Metz Handball. Daarna maakte ze de toptransfer naar Hongarije waar ze in het groen-wit van Györ tweemaal de Champions League wist te winnen.

Advertentie