Bundesliga-clubs willen internationals niet afstaan

By 23 oktober 2020oktober 26th, 2020Europa, Oranje, Voorpagina

De aankomende interlandperiode zorgt voor veel kopzorgen in het Duitse mannenhandbal. Bundesliga-clubs hebben via een gezamenlijke brief laten weten hun internationals liever niet af te willen staan voor de EK-kwalificatiewedstrijden van begin november.

Advertentie

”We kunnen natuurlijk geen spelers naar hun nationale ploeg sturen als ze bij terugkomst in Duitsland meteen in quarantaine moeten”, zegt Jennifer Ketteman, manager van topploeg Rhein-Neckar Löwen tegenover Duitse media. ”Dit is een uitzonderlijke situatie waarin wij verantwoordelijk zijn voor onze club en spelers.”

”Als dit slecht afloopt brengt dat het handbal veel schade toe”

Bob Hanning, vice-president van de Duitse handbalbond, vindt dat de bonden er alles aan moeten doen om de EK-kwalificatiewedstrijden op een veilige manier door te laten gaan. ”Alle bonden moeten met doordachte hygiëne-concepten komen, om de risico’s voor de spelers zo minimaal mogelijk te houden. Iedereen moet zich ervan bewust zijn: als dit slecht afloopt brengt dat het handbal veel schade toe. Als de competities weer stilgelegd moeten worden hebben we een enorm probleem.”

Oranje
Ook de Oranjemannen komen begin november in actie. De ploeg van Erlingur Richardsson neemt het op 4 november thuis in Almere op tegen Turkije. Op zondag 8 november staat de uitwedstrijd tegen Polen op het programma. De eerste Bundesliga-wedstrijden staan drie dagen later gepland.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie