Skip to main content

Bundesliga neemt besluit over seizoensstart

By 1 september 2020Duitsland, Europa, Voorpagina

Een verlate seizoensstart in de Bundesliga voor mannen is van tafel. Het nieuwe seizoen begint, ondanks aanhoudende onzekerheid, ‘gewoon’ op 1 oktober.

Advertentie

Dat besluit namen de 20 Bundesliga-clubs na een telefonische vergadering. ”We zijn bij ons eerdere besluit gebleven om op 1 oktober te starten, ondanks dat we weten dat het niet geheel probleemloos zal zijn. Wij zien echter geen andere optie”, aldus Bundesliga-president Uwe Schwenker tegenover NDR.

Financiële gevolgen
De competitieleiding wilde middels een telefonische vergadering nogmaals de meningen van alle clubs weten, nadat een aantal topclubs had aangegeven liever pas op 1 januari 2021 te starten met het nieuwe seizoen. Onder andere titelhouder THW Kiel en SG Flensburg-Handewitt vrezen voor grote financiële gevolgen wanneer zij meerdere wedstrijden zonder of met veel minder publiek moeten spelen.

Noodfonds
De Bundesliga-clubs werken samen met de competitieleiding aan een hygiëne-concept waarbij spelers, trainers en scheidsrechters regelmatig worden getest op het coronavirus. Ook kunnen clubs sinds deze week aanspraak maken op financiële hulp uit een overheidsfonds van 200 miljoen euro dat is vrijgemaakt voor alle Duitse profclubs, behalve die uit het profvoetbal.

De Bundesliga voor vrouwen begint al dit weekend.

Foto: FotoReza

Advertentie