Skip to main content

Camelot vierde, broers Robben toch op podium

Camelot uit Tilburg is op de EBT Finals in Palermo vierde geworden. Toch mochten de broers Robben het podium op.

Advertentie

Op zaterdag stuntten de Noord-Brabanders in de kwartfinale. Bij de laatste acht werd na shoot-outs van topfavoriet HEI Beach Handball uit Denemarken gewonnen (2-1).

In de halve finale moest Camelot gisterenmiddag buigen voor latere winnaar LX50 Handball uit Portugal (18-19, 14-25). Ook in de troostfinale gingen de Tilburgers op de slotdag van de EBT Finals met 0-2 ten onder. Tegen het Spaanse CBMP Ciudad de Malaga werd het 20-22 en 12-26 (0-2).

MVP
Tijdens de prijzenceremonie mochten toch twee spelers van Camelot naar voren komen. International Jasper Robben (foto) werd uitgeroepen tot MVP van het speelweekend. Broer Thomas Robben maakte in Palermo 132 punten en kreeg de topscorerstitel.

Het duo is in juli in het oranje van de nationale ploeg te bewonderen. De broers Robben maken onderdeel uit van de selectie van het Nederlands team. Oranje speelt tussen 7 en 10 juli een EK-kwalificatietoernooi in Praag.

Westsite Amsterdam
Aan de vrouwenkant van de EBT Finals is Westsite Amsterdam op plaats zeven geëindigd. Op het Italiaanse zand kwam Manon Zijlmans tot 128 punten en daarmee eindigde de Oranjedames, tevens indoor Nederlands kampioen met HandbaL Venlo, op plaats twee op de topschuttersranglijst. Volendam is dertiende geworden.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie