Skip to main content

Champions League: Weer winst Metz Handball, Malestein blijft landgenoten voor

Het Metz Handball van Debbie Bont blijft overtuigen in de Champions League. Ook een overwinning in het kampioenenbal voor positiegenoot Angela Malestein (foto).

Advertentie

Met het Rapid Bucuresti van Estavana Polman op bezoek scoorde Metz Handball gisteren maar weer eens twee punten. De nummer één van poule B verliet bij 36-34 het eigen parket. De voorsprong van Metz Handball op runner-up in de groep Team Esbjerg blijft drie punten.

Zeven doelpunten
Waar Polman vijf keer scoorde namens de Roemeense bezoekers, maakte landgenoot Bont in het tenue van de winnende partij vier goals. Twee dagen geleden maakte de rechterhoekspeler van Metz Handball bekend bij Oranje te stoppen.

In poule A winst voor het Ferencvaros van Malestein. De Hongaren rekenden in de tweede helft af met SG BBM Bietigheim: 28-23 (10-12). Namens de thuisploeg scoorde Malestein zeven belangrijke doelpunten. Vier van Kelly Dulfer waren voor de gasten uit Duitsland niet genoeg voor een resultaat over de grens.

Yvette Broch
In speelronde dertien van de Champions League staan vanmiddag nog twee wedstrijden op het programma. Om 14:00 laat Györ, waar Yvette Broch een jaar langer blijft, zich in Turkije zien. DHK Banik Most en Odense Håndbold gaan twee uur later de strijd met elkaar aan. Schakel tijdig in op EHF TV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie