Skip to main content

Cijfers en sentimenten spelen bij Limburgse botsing een rol

By 16 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Niet alleen de eer van de provincie, maar ook twee belangrijke punten in de BENE-League staan vanavond bij LIONS – Bevo op het spel. Voor trainer/coach van de gasten uit Panningen Richard Curfs (foto) gaat het sowieso een bijzondere avond worden.

Advertentie

In Sittard laat LIONS zich voor de tweede keer dit nog jonge seizoen aan het thuispubliek zien. Na de puntendeling tegen Sporting Pelt klopte de titelhouder vorig weekend promovendus Tachos met overtuiging (19-41).

Bij Bevo is de nood hoger. De gasten uit Panningen staan nog met lege handen. In de vorige speelronde gaf de formatie van Richard Curfs een voorsprong (30-28) uit handen. Hubo Handbal verliet Panningen bij 33-34. Tot zover de cijfers.

Curfs en Verjans
Nu sentimenten. Voor trainer/coach van Bevo wordt de derby van Limburg een bijzondere. Net als assistent Joeri Verjans heeft de Zuid-Limburger een verleden bij de fusieploeg uit Sittard en stond zo tijdens de derby veel vaker aan de andere kant. Curfs is voormalig trainer van LIONS en rechterhand Verjans stond in Sittard jarenlang op de middenopbouw. Een uitzege op LIONS zou voor de technische staf van Bevo in meerdere opzichten spectaculair en tevens welkom zijn.

Advertentie

Ook Volendam mikt in speelronde drie op de eerste voltreffer. De mannen van Geert Hinskens en Gerrie Eijlers hebben het net niet gered tegen Achilles Bocholt en Sporting Pelt. Tegen Tachos, dat tevens nog puntloos is, moet het wel lukken.

Korneel Douven
België kijkt uit naar Visé – Sporting Pelt. Waar de thuisploeg uit Wezet nog op nul staat, heeft de Nederlands getinte formatie waar Korneel Douven de scepter zwaait al drie punten. Om te onthouden: Douven hielp Visé in de lente nog aan de eerste landstitel.

Programma zaterdag 17 september:
19:00 Aalsmeer – KTSV Eupen
19:00 Volendam – Tachos
20:00 LIONS – Bevo
20:15 Hubo Handbal – AtomiX
20:15 Visé – Sporting Pelt

Foto: FotoReza

Advertentie