Claessens en ook vier dames spelen dit weekend om de Belgische beker

By 7 april 2022België, Europa, Voorpagina

Achilles Bocholt met Tim Claessens (foto) verdedigt zaterdagavond de Belgische bekertitel. Meer landgenoten mogen in het weekend om de hoofdprijs spelen.

Advertentie

Om 20:00 staan Achilles Bocholt en Tongeren tegenover elkaar. Laastgenoemd team was in de halve finale na het nemen van strafworpen te sterk voor Sporting Pelt. In de zomer fuseert Tongeren met Initia Hasselt tot Hubo Handbal waar Peter Portengen gaat coachen.

Vandewal en Houben
Bij titelverdediger Achilles Bocholt staat Tim Claessens nog tot de zomer van 2023 onder contract. Met de blauw-zwarten verloor de cirkelspeler, als vervanger van Robin Schoenaker opgeroepen voor de WK-playoff van de Oranjemannen tegen Portugal, twee weken geleden de finale van de BENE-League.

Eerder op de zaterdag is de vrouwenfinale tussen Initia Hasselt en favoriet Fémina Visé. Bij de bezoekers uit Wallonië spelen twee landgenoten: Loes Vandewal en Diane Houben. Beide een verleden bij V&L. Fémina Visé staat in de competitie op plaats twee achter Sint-Truiden.

Zus van
Initia Hasselt maakt in de Belgische Eerste Nationale de top-3 compleet. De formatie van Gayel Duran en Chiara Nusser, de oudere zus van international Larissa Nusser, kan in de bekerfinale daarom als underdog worden gezien. Initia Hasselt en Fémina Visé komen elkaar om 17:00 tegen.

Foto: FotoReza

Advertentie