Skip to main content

Claessens werkt aan zijn cv

By 16 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, België, BENE-league, Competities, Europa, Voorpagina

Na een stroperig verlopen sportseizoen hoopt Tim Claessens (22) een jaar bij Achilles Bocholt vol te maken. In België wil de oud-jeugdinternational zijn cv op te poetsen, want Claessens heeft zijn eindstation nog niet bereikt.

Advertentie

Na het vertrek van Evert Kooijman naar Volendam is Claessens de eerste lijnspeler van de titelhouder in de BENE-League. “Ik reed vanuit Zuid-Limburg altijd samen met Evert naar de training. Door zijn transfer ben ik mijn reismaatje verloren”, vertelt Claessens. “Aan het eind van vorig seizoen verdeelden we vaak de speeltijd. Ik heb niet het gevoel dat ik een concurrent kwijt ben. Voor Achilles Bocholt is het zonde dat ze zo’n goede speler, en sfeermaker, kwijtraken aan een concurrent.”

Tussen 2017 en 2020 speelde Claessens in het oranje-zwart van Volendam. Hij kwam als tiener over van LIONS. Claessens maakte deel uit van een uittocht bij de Zuid-Limburgse fusieclub. “Er liep veel talent rond dat weinig speeltijd kreeg. Ik had niet het gevoel een eerlijke kans te krijgen en ben om me heen gaan kijken.”

Met Van Dijk en Versteegden
Na een leerzame tijd bij Volendam, waar Claessens als mens groeide en zich op de cirkelpositie ontpopte tot gevaarlijk eindstation, besloot hij in 2020 – net na de uitbraak van het coronavirus – bij Achilles Bocholt te tekenen. “Ik miste mijn familie, maar wilde vooral om prijzen spelen. Bij Volendam deden we vaak mee in de middenmoot”, legt hij uit. Claessens woont in een klein dorpje bij Sittard. “Windraak. Daar huur ik een huis samen met Koen van Dijk van LIONS en Bram Versteegden. Hij speelt ook in de BENE-League, voor Initia Hasselt. Grappig, hè? We delen veel informatie over tegenstanders en kijken samen video.”

Advertentie

“Ondanks dat het vorige seizoen slecht is verlopen, voel ik me goed bij Achilles Bocholt. Op de training loopt zoveel kwaliteit rond. Daarnaast is het een warme vereniging. Bij thuiswedstrijden is er veel publiek en ook rond het handbal wordt er veel georganiseerd”, is Claessens enthousiast. Samen met gelegenheidscirkel Joren Lamers speelt hij op de lijn. “Als het moet kan ik ruim vijftig minuten alles geven. Maar dat is tot nu toe nog niet nodig geweest. Zelfs niet tegen Visé.”

Bekerwinst
Achilles Bocholt wist in de vorige speelronde de rivaal uit Wallonië met 31-24 te kloppen. “We hebben als spelersgroep uitgesproken iedere wedstrijd te willen winnen en zo alle prijzen te pakken. Of we de favoriet in de BENE-League zijn? Dat is niet aan mij om te zeggen. Dat kan alleen maar tegen me gebruikt worden. Wel weet ik na de bekerwinst in de lente dat ik nog heel veel meer prijzen winnen wil.”

De strijd om de Belgische landstitel van het seizoen 2020/2021 vond een aantal maanden geleden niet plaats. Wel werd er om de beker gespeeld en deze wisten Claessens en consorten te pakken. “Een fantastisch gevoel en goed voor m’n cv. Ook omdat de BENE-League international gezien steeds meer aanzien heeft gewonnen. Nederland doet mee en kan opeens handballen. Onze competitie is aan het daglicht gekomen.”

Duitsland of Frankrijk
Claessens doet aan carrièreplanning. Na zijn studie Commerciële Economie staat een transfer naar het buitenland op de wensenlijst. “Leeftijdsgenoten hebben al eerder een stap gemaakt. Ik heb gekozen voor mijn diploma en sta daar nog altijd achter. Natuurlijk ben je wel eens ongeduldig”, zegt de twintiger. “In finales met Achilles Bocholt wil ik me bewijzen.”

Aan de bal is Claessens tevreden. “In de dekking moet ik me verbeteren”, weet de Limburger. “Een cirkelspeler die ook mee terug kan in het middenblok is interessant voor clubs. Het Duitse handbal trekt me erg aan, maar ook een club op het tweede of eerste niveau van Frankrijk zie ik zitten.”

Foto: FotoReza

Advertentie