Skip to main content

Clubliefde voorzitter Aristos reikt tot binnen lijnen eredivisie

By 4 februari 2019Eredivisie, Voorpagina

Hekkensluiter van de eredivisie Aristos deed zaterdagavond tegen runner-up Hellas een beroep op een heel bijzonder lid van de club: voorzitter Remco Kensen. Zo hielp de 40-jarige preses zijn vereniging ook binnen de lijnen. Clubliefde met de hoofdletter C. 

Advertentie

In de strijd tegen degradatie zag Aristos-coach Maarten Roestenburg opbouwerspeler Sep Ouderland uitvallen. Het bezorgde de oefenmeester nog meer kopzorgen. Met nul punten uit vijftien duels is de positie van Aristos in de eredivisie allerminst comfortabel.

Noodgedwongen moest de cultclub uit Amsterdam opnieuw een beroep doen op routiniers die een stapje terug hebben gedaan. De ene week met de reserveploeg actief in de hoofdklasse, zeven dagen later op weg naar kampioenskandidaat Hellas. Het overkwam Remco Kensen. Schutter van het tweede team, geschminkte Oranjefan en, verrek, voorzitter van de geel-blauwen.

Onuitwisbare indruk
In Den Haag bleef door 38 tegendoelpunten een stunt van Aristos tegen Hellas uit. Wél kwam de brigade uit de hoofdstad tot 25 goals. Met acht treffers maakte Kensen, die slechts vijf minuten mocht uithijgen op de bank, indruk. Hij werd getipt als beste speler van Aristos van de avond.

Advertentie

Zo reikt de clubliefde van Kensen, die sinds het begin van seizoen de voorzittershamer in handen heeft, tot binnen de lijnen van de eredivisie. Met een armgrote Aristos-tattoo is zijn hartstocht voor de Amsterdamse club reeds onuitwisbaar. Na zaterdag heeft Kensen een nieuwe, diepe indruk achtergelaten bij de cultclub.

Wonder
Veel schiet de Noord-Hollandse eredivisionist niet op met het charmeoffensief. Ondanks acht goals van de voorzitter lijkt degradatie van Aristos uit de eredivisie een kwestie van tijd. Met nog zes duels te gaan is het gat met de voorlaatste plaats tien punten. Alleen een wonder kan de beruchte club uit de hoofdstad helpen. Een wonder met de hoofdletter W.

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie