Clubs in Bundesliga komen op gang

De teams in de Bundesliga komen weer op gang en het schema voor de eerste speelmaand in Duitsland is rond. Ook na de zomer komen weer een aantal landgenoten in de topcompetitie in actie. Een overzicht.

Advertentie

International Kay Smits keert na een jaar afwezigheid terug bij SC Magdeburg in de Bundesliga. Tussen januari en juni 2020 droeg hij al het tenue van de groen-roden. Door financiële zorgen moest de rechteropbouwer van Oranje weer naar TTH Holstebro terugkeren.

Door een uitstekend seizoen in Duitsland heeft SC Magdeburg Smits weer opgehaald. Door veel doelpunten van de Limburger behaalde TTH Holstebro de halve finale om de Deense landstitel. Smits werd tijdens zijn afscheid uitgeroepen tot ‘MVP’ van de club.

TBV Lemgo
Op zondag 9 september start SC Magdeburg, dat de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 is gestart, in eigen huis tegen TVB 1898 Stuttgart. Een dag eerder om 19:05 ook een thuiswedstrijd voor TBV Lemgo. De blauw-witten ontvangen het MT Melsungen waar Arjan Haenen de assistent is.

Advertentie

Bij TBV Lemgo staan Bobby Schagen en Niko Blaauw nog altijd onder contract en zijn twee landgenoten vertrokken. Dani Baijens heeft bij tweede Bundesliga-club ASV Hamm-Westfalen getekend. Doelman Mark van den Beucken is naar Noorwegen verhuisd en gaat op het hoogste niveau voor Kristiansand Topphåndball spelen.

HSG Nordhorn-Lingen
Ook runner-up SG Flensburg-Handewitt komt op zaterdag 8 september in de baan. De nummer twee van afgelopen seizoen, waar oud-international Mark Bult tot de technische staf behoort, gaat op bezoek bij GWD Minden.

Het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen is van het hoofdpodium verdwenen. De rood-witten, waar Toon Leenders is gestopt, zijn gedegradeerd. Patrick Miedema en consorten moeten het een niveau lager in de tweede Bundesliga laten zien.

Promovendi
Jeffrey Boomhouwer, linkerhoek van Oranje, sluit de speelronde op de negende af. Met Bergischer HC komt hij TuS N-Lübbecke tegen. De thuisploeg is net als HSV naar het hoogste niveau gepromoveerd. Op 12 juni 2022 staat de laatste speelronde in de Bundesliga gepland.

Advertentie