Deze clubs strijden op het NK Beach Handball

De Beach Tour van het NHV is ten einde en de geplaatste clubs kunnen zich opmaken voor het NK Beach Handball in Biddinghuizen. De volgende seniorenploegen strijden op 8 en 9 juli om de vaderlandse titel.

Advertentie

Bij de heren treffen rivalen TSHV Camelot en Amsterdam Beach Handball elkaar al in de groepsfase. De Nederlands kampioen uit Tilburg staat voor de zware taak de titel opnieuw te prolongeren. De relatief onbekende Noordoostelijke teams Donar (Hengelo) en De Kloeck/HVC (Barger-Compascuum) complementeren de zware poule A.

Favoriet
In poule B is Hiekka Hauskaa de favoriet. Op weg naar de kruisfinales komt de topploeg, dat vorig weekend het sterke toernooi in Apeldoorn won, Jahn II en TSHV Camelot 2 tegen. Ook de finalist van 2016 Maedilon/VZV doet een gooi naar een plaats bij de laatste vier.

Ook bij de dames is poule A pittig te noemen. OHC ’01, Voorwaarts en Beilen maakten indruk tijdens de Beach Tour. Eerstgenoemde club uit Oosterhout sloot de weg naar het NK af op de eerste plaats. Westsite 2 is de gevaarlijke outsider.

Advertentie

Grote afwezige
In de andere poule is de grote vraag: welke club vergezelt torenhoge favoriet Westsite in de kruisfinales? Het Overijsselse Combinatie’64 en Drentse buren HVC en HVE 2000 mogen een gooi doen naar het felbegeerde ticket. Grote afwezige in het deelnemersveld is Nederlands kampioen TSHV Camelot. De Noord-Brabantse ploeg heeft aangegeven niet in staat te zijn de fraaie titel te kunnen verdedigen.

Op zaterdag 8 juli werken de seniorenteams twee pouleduels af. Zondagochtend staat de derde groepswedstrijd op het programma, waarna de plaatsingswedstrijden volgen. Op 9 juli worden beide finales, uiteraard, gespeeld op het Centre Court in Biddinghuizen.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie