Skip to main content

Column: De bladen bier van Joop, Fabian en Gerrie

By 9 november 2016Column, Oranje, Voorpagina

Terwijl de Oranjemannen grootmacht Hongarije drie kwartier bij de keel hadden, maakten kleine supportersgroepen van beide landen sfeer in de hal in Den Bosch. Gebruikelijk voor de uitploeg, nieuw voor Nederland. De internationals konden het waarderen.

Advertentie

Het was er aanvankelijk wat kill en rustig, eerlijk gezegd. Maar toch golfde het publiek in Den Bosch heel af en toe op en neer. Niet in de laatste plaats door vijftien uitgedoste supporters langs de kant. Jack Sparrow en consorten. Een opkomend fenomeen in handballend Nederland: uitzinnige supportersschare.

Caesar op de schouders
Samen met de uitzinnige Hongaren, die naarmate de wedstrijd vorderde steeds luider werden, werd het publiek vermaakt. Oogstrelende acties van Luc Steins werden afgewisseld door Jullius Caesar op de schouders langs het publiek. Handen in de lucht na een goal, wave door dat ene hoekje in de zaal.

Het bioscooppubliek in Den Bosch, dat kon genieten van het spel van Oranje, moest er nog even aan wennen. Maar een brede glimlach was te bespeuren. De internationals konden de aanwezigheid van de sfeermakers waarderen. Ondanks de zware teleurstelling kwamen ze de geschminkte fanatiekelingen bedanken. Een blad bier van de bondscoach, Fabian van Olphen en Gerrie Eijlers.

Rondje van de bondscoach
Oranje kan de steun gebruiken. Een heksenketel in eigen land. Misschien iets voor in de toekomst. Al zullen Fiege, Van Olphen en Eijlers misschien niet eindeloos rondjes blijven geven. Maar goed, dat is ook niet nodig. Zolang ze die geliefde eindronde maar eens halen. Met het oranjelegioen, mét of zonder oranje verf op het gezicht, massaal achter de ploeg.

We kunnen niet wachten op de volgende thuiswedstijden tegen Denemarken en Letland. Er zal gewonnen moeten worden. Hopelijk kan een groot oranje-legioen dan wel het verschil gaan maken.

Foto: FotoReza

Advertentie