Skip to main content

Comfortabel plekje Oranjemannen bij WK-loting

By 29 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De loting voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2023 vindt vanmiddag in Boedapest plaats en door de tiende plaats op het EK is de uitgangspositie van de Oranjemannen goed te noemen.

Advertentie

Nederland slaat de eerste knock-outfase over. Achttien andere landen, bijvoorbeeld de nummers zestien tot en met 24 van het EK, strijden in maart voor een plaats in de laatste kwalificatieronde voor het eindtoernooi dat in Polen en Zweden wordt gehouden. De nationale ploeg komt pas een maand later in actie.

Oranje is terug te vinden in pot 1 van de slotfase van de cyclus. Ook Duitsland, Polen, Rusland, Tsjechië, Hongarije, IJsland en Servië komen pas in april in de baan voor een WK-ticket. In 1961 plaatste Nederland zich voor het laatst voor het wereldkampioenschap.

De Belgische nationale ploeg moet al snel aan de bak. Het buurland zit tijdens de loting voor de eerste van twee knock-outfases samen met Estland, Faröer Eilanden, Finland, Griekenland, Israël, Italië, Roemenië en Zwitserland in pot 2.

België wordt vanmiddag gekoppeld aan een van de volgende landen: Oostenrijk, Bosnië, Wit-Rusland, Litouwen, Macedonië, Portugal, Oekraïne, Slovenië of Slowakije. De winnaar van de koppeltjes belanden in pot 2 van de ronde waar Nederland instroomt.

Gastlanden Polen en Zweden, titelhouder Denemarken en hoogvliegers op het EK Spanje, Frankrijk en nummer vijf Noorwegen zijn al zeker van WK-deelname.

Foto: FotoReza

Advertentie