Competitiehandbal in Vlaanderen duurt één speelronde, BENE-League op de hobbel

By 13 oktober 2020BENE-league, Competities, Featured

Er wordt de komende tijd niet gehandbald in Vlaanderen. De BENE-League ligt op de hobbel.

Advertentie

Competitiehandbal heeft over de grens in Vlaanderen één speelronde geduurd. Afgelopen weekend kwamen Belgische ploegen na langer dan zes maanden weer in competitieverband in actie.

Zo ontmoetten Initia Hasselt en Achilles Bocholt elkaar in de BENE-League (23-28). Het was een van de weinige partijen in de eerste speelronde van de grensoverschrijdende topcompetitie. Een aantal clubs uit Nederland kan door een besmettingsgeval binnen de trainingsgroep niet in actie komen.

Besmettingscijfer blijft toenemen
De Vlaamse minister van Sport Ben Weyts maakte gisteren bekend dat contactsport in de zaal per 14 oktober – voor mensen boven de 12 jaar – verboden gaat worden, omdat het besmettingscijfer blijft toenemen. Daardoor zijn clubs over de grens na één speelweekend weer aan handen en voeten gebonden.

De kans dat de BENE-League doorgaat is heel klein. Ook in Nederland zitten strengere maatregelen eraan te komen. Het kabinet heeft voor vanavond een nieuwe persconferentie belegd en de NOS deelde gistermiddag reeds gelekte informatie. De kans is groot dat amateurs binnen contactsporten in Nederland voor langere tijd niet in actie mogen komen.

Aalsmeer en LIONS
Landskampioen Aalsmeer heeft er zelfs voor gekozen nog voor de uitspraak van het kabinet met de senioren de komende tijd niet te spelen. Eerder ging LIONS uit voorzorg niet op bezoek bij het Waalse Visé uit Wezet.

Foto: FotoReza

Advertentie