Competitiestart BENE-League niet in september, maar oktober

By 12 augustus 2020BENE-league, Competities, Featured

De BENE-League start niet in het weekend van 5 en 6 september, maar een maand later. Dat heeft de Raad van Toezicht van de grensoverschrijdende competitie besloten.

In België mogen door de opleving van het coronavirus tot 1 oktober geen officiële wedstrijden worden gespeeld. Daardoor ging er een week geleden een streep door de eerste speelronde van de BENE-League.

De Raad van Toezicht is samengekomen en heeft besloten de competitiestart een maand op te schuiven. In het weekend van 10 en 11 oktober begint de BENE-League.

Kampioensfase in maart
De competitieleiders van beide landen moeten aan de bak en een wedstrijdschema opstellen. Daarbij wordt ook gelet op de start van de landelijke kampioensfase. Deze stond in Nederland al eind maart op het programma, maar komt mogelijk door de uitstelling in het gedrang.

Eredivisie en eerste divisie
De start van de eredivisie en eerste divisie staat nog altijd voor het weekend van 12 en 13 september op de rol. Ook in Duitsland wordt volgende maand gewoon gestart. De Bundesliga voor vrouwen begint op 5 september.

Foto: FotoReza