‘D-day’ voor Odense HC

Het is erop of eronder voor Odense HC in de Deense titelstrijd. De Nederlands getinte formatie moet vanavond gelijkmaken om nog kans op het kampioenschap te maken.

Advertentie

Na een succesvolle zegereeks in de kampioenspoule ging Odense HC een week geleden plots onderuit. In de eerste halve finale verraste Herning-Ikast Håndbold door in de hal van de titelhouder met liefst 24-31 te winnen.

Een week later wordt er in Herning gespeeld. De opponent van Odense HC heeft een heel speelweekend in de benen. Herning-Ikast Håndbold werd in de EHF European League derde achter Viborg HK en winnaar SG BBM Bietigheim.

‘Rookie’ van Champions League
Bij Odense HC wordt gekeken naar Dione Housheer (foto). Vanaf de rechteropbouw is de Oranjedame een heel belangrijke schakel voor de oranje-witten. Housheer is verkiesbaar als ‘Rookie’ van de Champions League.

Advertentie

Ook Kelly Vollebregt is weer inzetbaar voor de Deense titelkandidaat. Vorige maand ging ze tijdens Nederland – Griekenland nog stevig door haar enkel. In de eerste halve eindstrijd maakte Vollebregt namens Odense HC tevergeefs één doelpunt.

Op 21 mei
Alleen een uitoverwinning telt voor Odense HC. Wanneer de ploeg, waar Lois Abbingh door zwangerschap afwezig is, daarin slaagt is op 21 mei de derde en beslissende confrontatie met Herning-Ikast Håndbold.

De andere pot bij de laatste vier in Denemarken gaat tussen Viborg HK en runner-up Team Esbjerg. De eerste ontmoeting eindigde onbeslist: 31-31. Estavana Polman ontbreekt nog altijd bij Team Esbjerg.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie