“De eerlijke kans bij Oranje is uitgebleven”

Kelly Vollebregt (26) van Borussia Dortmund vertelt in de nieuwste uitgave van het Handbal Inside Magazine over haar transfer naar Odense HC en de wens om nog eens op een groot eindtoernooi te spelen.

Advertentie

Al in november 2020 maakte Odense HC de komst van Vollebregt bekend. “Daar spreekt vertrouwen uit,” zegt ze. “Normaal gesproken kijken clubs eerst naar opbouwers, keepers, cirkellopers en dan pas hoekspelers. Ze kunnen hun geld maar één keer uitgeven. In de voorbereiding hebben we met Dortmund eens tegen ze gespeeld en ook in de Champions League zijn we Odense HC tegengekomen. In beide duels heb ik goed gespeeld. Ze vinden me niet meer jong, maar zeggen ook dat ik nog niet uitgeleerd ben. Dat vind ik een mooie manier van denken. Ik ben jonkie-af, een volwaardige speler, maar zit ook nog niet aan mijn max.”

Vollebregt speelt in Duitsland om de titel, is wekelijks actief in de Champions League én transfermateriaal voor de Deense top. Toch heeft ze slechts zeven interlands voor Oranje gespeeld. Met positiegenoten als Debbie Bont en Angela Malestein is de concurrentie ijzersterk. “Of ik genoeg kansen heb gekregen? Dat vind ik een lastige vraag. De andere twee spelen al een aantal jaar op heel hoog niveau. Door de ervaring die ze daar en bij het Nederlands team opdoen, zijn ze voor mij lastig te kloppen,” legt Vollebregt uit.

“De afgelopen seizoenen heb ik me op verschillende niveaus bewezen. De eerlijke kans bij Oranje is uitgebleven. De tijd die de nationale ploeg bij elkaar is, is heel kort. Zeker in aanloop naar een toernooi. Dan kan ik begrijpen, zeker na het behalen van de wereldtitel, dat de bondscoach wil vasthouden aan zekerheden. Maar het heeft me wel eens boos gemaakt, hoor.”

Benieuwd naar het hele interview? Hier kun je, je abonneren op het enige handbalblad van het land.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie