Skip to main content

“De eerste ronde van het EK is niet meer genoeg voor ons”

By 3 mei 2021mei 10th, 2021Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Bart Ravensbergen (28) heeft tijdens de geslaagde EK-kwalificatiereeks van Oranje de meeste speelminuten gemaakt. De goalie neemt op het Europees Kampioenschap geen genoegen meer met een bijrol voor de nationale ploeg.

Advertentie

“De vorige keer plaatsen we ons met de hakken over de sloot voor het EK. Nu zijn we gedeeld eerste met Slovenië. Dit is de volgende stap.” Ravensbergen is zeer opgetogen na de tweede overwinning van Nederland op Polen (32-20).

Gerrie Eijlers
De Zuid-Hollander kwam tegen de groepsgenoot tot dertien belangrijke reddingen (30%). Tussen de palen in Almere zag Ravensbergen zijn teamgenoten vlak na 17-16 bij rust een gaatje slaan (23-18). “Luc (Steins, red.) danste ze er allemaal uit, fenomenaal”, lacht hij. “Een jaar geleden wilden we in de tweede helft nog wel eens achter de feiten aanlopen. Nu waren de rollen omgedraaid.”

Na het EK in Trondheim nam de nationale ploeg afscheid van positiegenoot van Ravensbergen Gerrie Eijlers. Na jaren moest Oranje verder zonder de beresterke keeper met jaren Bundesliga-ervaring. Ravensbergen: “Ik heb jaren heel fijn met Gerrie samengewerkt, maar nu is mijn rol anders. Die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik draag de verantwoordelijkheid graag.”

EK-loting
De doelman van HSG Nordhorn-Lingen kan terugkijken op zes goede EK-kwalificatiewedstrijden. Als nummer twee in de groep gaat Nederland met veel interesse naar de loting voor het eindtoernooi in Hongarije en Slowakije kijken. “We willen verder komen. De eerste ronde van het EK is niet meer genoeg voor ons”, besluit Ravensbergen. “We hopen op een meer gunstige loting. Al hebben we deze kwalificatie laten zien dat we landen als Slovenië en Polen aan kunnen.”

Foto: FotoReza

Advertentie