Skip to main content

“De groep straalt veel meer vertrouwen uit”

Samen met tiener Alec Smit is Dani Baijens een van de jongste spelers van de nationale ploeg. Woensdagavond om 19:15 strijdt de 20-jarige Rotterdammer met de Oranjemannen tegen Zweden om een WK-ticket.

Advertentie

In de Kristiandstad Arena in Zweden moet het gebeuren. De hal biedt plaats voor meer dan vijfduizend fans. “Dit gaat een hele gave wedstrijd worden”, weet Dani Baijens zeker. Samen met Kay Smits deelt de spelmaker van SG Flensburg-Handewitt 2 een kamer. “Het wordt genieten.”

Richardsson 
Baijens is ontspannen. Hij heeft, op dinsdagavond, een teamsessie onder leiding van bondscoach Erlingur Richardsson achter de rug. “Hij is duidelijk. Weet wat-ie wilt en praat veel met ons”, begint Baijens. “We kijken veel beelden en daar discussiëren we met elkaar en de bondscoach over.”

De jonge spelmaker is lovend over de aanpak van de IJslander. “Hij bereidt ons, met verschillende dekkingsvormen en aanvalspatronen, voor op allerlei scenario’s”, legt Baijens uit. Het brengt rust in Oranje. Het halen van een eindronde is het grote doel. Tegen Zweden verdedigt Nederland een unieke voorsprong.

Advertentie

Bundesliga
“De groep straalt veel meer vertrouwen uit. Het besef is er dat we ook tegen grote landen een prestatie neer kunnen zetten”, gaat de Rotterdammer verder. “Iedereen is gefocust en bezig met de wedstrijd. Op de training is een goede intensiteit. Het ziet er goed uit.”

“De komst van de nieuwe trainer heeft ons goed gedaan”

Dani Baijens heeft een sterk debuutjaar in de derde Bundesliga gehad. Als middenopbouwer zet hij bij de reserveploeg van kampioen van de Bundesliga SG Flensburg-Handewitt de lijnen uit. “Een paar keer per week train ik met het eerste team mee. Het is nog niet tot minuten in de Bundesliga gekomen, maar heb complimenten gekregen van de trainer”, zegt Baijens. Een stap naar de tweede Bundesliga behoort tot de mogelijkheden.

Beleving
In het shirt van de nationale ploeg hoopt Baijens in Kristianstad geschiedenis te schrijven. “De komst van de nieuwe trainer heeft ons goed gedaan. De manier waarop we trainingen en wedstrijden beleven is gegroeid. De groep is groter en daarmee is het niveau beter. Het is aan ons om een resultaat neer te zetten”, besluit hij.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie