Skip to main content

De Haze en Gielen hebben vooral zin in topduel

By 17 december 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Met VOC en koploper HandbaL Venlo staan de beste ploegen van de eredivisie morgenavond tegenover elkaar. We meten de temperatuur bij coaches Rachel de Haze (foto) en Robin Gielen.

Advertentie

“Een leuke, maar ook zware wedstrijd voor ons”, opent De Haze van VOC het gesprek. “We hebben het daar uit heel lastig gehad. Vooral in de tweede helft.” De partij in de heenronde eindige in 30-23 voor HandbaL Venlo.

Ook Gielen is gespannen. “We kunnen de koppositie verstevigen”, vertelt hij. “Dat wij nog ongeslagen zijn en mooie resultaten hebben geboekt in de heenronde zegt me nog niet zoveel. Prijzen worden pas later verdeeld. Belangrijker is dat we winnen in de vierpuntenwedstrijd en zo een mooie marge opbouwen aangezien we nog veel en zware wedstrijden zullen spelen.”

Zussen Van Sleeuwen
Bij de blauw-witten zijn de zussen Lianne en Janiek van Sleeuwen belangrijk. Met een type als Angela Steenbakkers kan Gielen een pion met ervaring over de grens op de linkerhoek inzetten. Steenbakkers speelde tussen 2017 en 2019 voor HSG Blomberg-Lippe.

Advertentie

“Ik denk dat HandbaL Venlo op dit moment de meest stabiele ploeg van de eredivisie is”, analyseert De Haze de aanstaande tegenstander van de Amsterdammers. “Ook al is er geen publiek, hebben we morgenavond voor ons gevoel wel het thuisvoordeel. Ik hoop een betere wedstrijd dan de vorige te spelen.”

Favoriet?
Volgens Gielen is er geen man overboord als zijn ploeg in de hoofdstad voor het eerst onderuit gaat. In de lente zijn de play-offs in de eredivisie. “Het zal morgenavond spannend worden. We gaan met veel overtuiging proberen te spelen. Een favoriet durf ik niet aan te wijzen”, besluit Gielen.

In het groen van VOC moeten speelsters als Kim Molenaar, Zola Amsen en ook oud-international Michelle Goos de kar trekken. Na jaren in de Bundesliga draagt laatstgenoemde sinds 2020 weer het tenue van de landskampioen. Na een zware knieblessure heeft ook Jessie van de Ruit zich weer aan het front gemeld.

Échte uitdaging
VOC – HandbaL Venlo begint morgenavond om 19:00. “Het wordt geen gemakkelijke klus voor ons. Een échte uitdaging”, verzekert De Haze.

Foto: FotoReza

Advertentie