De klok van Polman loopt nog, maar ze is al uit geracet

By 15 april 2021Featured, Oranje, Oranje Dames

Het zou een race tegen de klok worden, maar Estavana Polman (28) heeft gisteravond in Porec laten zien er al te staan. Tokyo lonkt voor de goaltjesdief van Oranje.

Advertentie

In juli 2020 sloeg het noodlot voor Polman toe. Bij Team Esbjerg scheurde ze haar kruisband af. Al snel werd gevreesd voor de Olympische Spelen, want normaal gesproken ben je meer dan negen maanden zoet met de pittige kwetsuur. En dan moet je nog op wereldniveau komen voor het allerbelangrijkste sporttoernooi.

Voor het eerst sinds het WK
Met veel wilskracht startte de opbouwspeelster een zwaar revalidatieproces. Al snel kwamen positieve geluiden uit Denemarken waar Polman, kilo’s aan spieren rijker, geen moment onbenut liet en na de jaarwisseling al eens op het trainingsveld in Esbjerg stond.

Waar ze een maand geleden al haar gezicht liet zien tijdens de oefenduels van Nederland in Den Bosch tegen Slovenië, kwam ze gisteren voor het eerst sinds het gewonnen WK in Kumamoto – waar ze werd uitgeroepen tot MVP – namens de nationale ploeg weer binnen de lijnen. Kroatië klopte Oranje (24-23), maar contouren van het doelgevaarlijke spel van Polman waren al meer dan zichtbaar.

Zes goals
Manu Mayonnade liet Polman veel minuten maken. Ze kwam tot zes goals en wat missers. De aftellende klok van Polman loopt nog, maar haar vliegticket richting Tokyo kan al geboekt worden. De Franse bondscoach wrijft vanochtend bij het zien van de wedstrijdbeelden ongetwijfeld stiekem in zijn handen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie