De Knegt en Poot opgeroepen voor kwalificatiereeks

0

René de Knegt (foto) en Niels Poot moeten zich maandag meldden bij de nationale ploeg. De Oranjemannen spelen volgende week twee EK-kwalificatieduels.

Doelman René de Knegt is als derde keeper opgeroepen, omdat Gerrie Eijlers kampt met fysieke ongemakken. De international van Volendam heeft in de BENE-League ook een aantal wedstrijden moeten missen. Dennis Schellekens maakte deel uit van de voorselectie, maar is geblesseerd.

Steins
De tweede vervanger is Niels Poot van Bevo. De hoekspeler valt in voor Alec Smit. De rechterhoekspeler van HSG Nordhorn-Lingen ondervindt teveel hinder van een slepende voetblessure.

Ook Luc Steins gaat zich bij Oranje melden. De spelmaker zei af met een schouderkwetsuur, maar zal deze week zijn fitheid testen. Het is onwaarschijnlijk dat Steins donderdagavond in Sittard tegen Estland in actie gaat komen.

Letland
Na het openingsduel in de EK-kwalificatiereeks stapt Nederland op het vliegtuig naar Letland. Op zondag wordt de poulegenoot getroffen. Ook Slovenië zit in de groep van de formatie van bondscoach Erlingur Richardsson.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here