Skip to main content

De legpuzzel van Mayonnade: Van Freriks tot Vollebregt

Slechts veertien internationals mag bondscoach Manu Mayonnade tijdens de Olympische Spelen in Tokio op het wedstrijdformulier zetten. Dit zijn de puzzelstukjes.

Advertentie

Keeper:
Tess Wester
Rinka Duijndam
Yara ten Holte
Annick Lipman
Claudia Rompen

De nummer één onder de lat is meer dan duidelijk: Wester. Wie wordt haar stand-in? EK-ganger Duijndam of toch een ander smaakje? Ten Holte, Lipman en Rompen hebben zich er het afgelopen jaar mee bemoeid.

Linkerhoek:
Martine Smeets
Bo van Wetering
Zoë Sprengers

Afgaande op de afgelopen twee trainingsstages in eigen land en Kroatië lijkt de voorkeur uit te gaan naar het duo Smeets-Van Wetering. Routine en talent. De tijd voor Sprengers, die een uitstekend debuutseizoen in de Bundesliga meemaakt, lijkt nog te komen.

Linkeropbouw:
Lois Abbingh
Kelly Dulfer
Inger Smits
Harma van Kreij

Vier heel goede opties. Abbingh en Dulfer, tevens belangrijk in het hart van de defensie, zijn de afgelopen jaren belangrijke krachten gebleken. Neemt Mayonnade een extra schutter mee naar Japan?

Advertentie

Middenopbouw:
Estavana Polman
Larissa Nusser
Jessy Kramer
Delaila Amega
Maxime Struijs

Tijdens de Croatia Cup heeft Polman laten zien op tijd fit te zijn. De Spelen lijken voor Amega, die ook terugkomt van een knieblessure, te vroeg te komen. Ga er maar aan staan: kiezen tussen toptalent Nusser en sfeermaker Kramer.

Cirkelloper:
Danick Snelder
Merel Freriks
Yvette Broch
Nikita van der Vliet
Tamara Haggerty

Wie gaat captain Snelder vergezellen op de lijn? Mogelijk moet wereldkampioen Freriks plaatsmaken voor de teruggekeerde Broch. Ritme versus ervaring.

Rechteropbouw:
Laura van der Heijden
Dione Housheer
Tessa van Zijl
Anouk Nieuwenweg

Op de schutterspositie op rechts lijkt het uitgemaakte zaak. Op het EK in Denemarken hebben Van der Heijden en Housheer laten zien elkaar te kunnen aanvullen.

Rechterhoek:
Angela Malestein
Debbie Bont
Kelly Vollebregt 

Krijgt Vollebregt in juli nog een laatste kans Malestein of Bont, die in 2016 in Rio nog miste, uit de ploeg te spelen? De bondscoach uit Frankrijk lijkt te neigen naar de vaste krachten.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie