De Tokio Tapes #3: Annick Lipman: ‘Geen vervelend gevoel na de eerste nederlaag’

Nederland – Noorwegen staat centraal in de derde aflevering van De Tokio Tapes van Handbal Inside. Doelvrouw Annick Lipman woont in het land van de vijand en analyseert de eerste nederlaag van Oranje op de Spelen.

Advertentie

De gast heeft geen vervelend gevoel overgehouden aan de nipte nederlaag (29-27) tegen de Europees kampioen. “Het heeft geen grote gevolgen voor het toernooi en je moet even weer terug naar de tekentafel”, zegt ze.

“Je weet na drie nederlagen weer even wat verliezen is”, gaat Lipman verder. De keepster van Byasen Trondheim, onderdeel van de gouden ploeg in 2019, geniet van Nederland. “Iedereen wordt gebruikt en krijgt zo vertrouwen.”

Ook in de derde aflevering: een spraakbericht van oud-assistent Harrie Weerman en John Volkers van De Volkskrant vanuit de persruimte in Japan. Beide heren genieten van Nycke Groot en revelatie Inger Smits. “Wat doet zij het goed, zeg.”

Op woensdag 4 augustus speelt Nederland bij de laatste acht op de Olympische Spelen. Snel daarna deel vier van De Tokio Tapes. Lipman: “We komen de Noren pas in de finale weer tegen!”

Advertentie