De vertrouwde zondag keert terug

Een potje van de D-jeugd, kopje koffie voor de scheidsrechters en na de wedstrijd van het eerste napraten in de kantine. De vertrouwde zondag keert terug.

Advertentie

De BENE-League is al toe aan speelronde vijf. Twee weken geleden mochten alle eredivisionisten en ploegen uit de eerste divisie weer het parket op. Aankomend weekend volgen alle andere teams.

Ook vorig seizoen gingen alle andere divisies tot en met de afdelingsklasse en jeugd van start. De pret was van korte duur. Na een aantal competitieduels zonder publiek werden alle duels door het NHV afgelast.

Nieuwsgierige dorpelingen
Nu is de situatie anders. Er is meer hoop op een goede afloop van het seizoen. Publiek is al weken weer welkom tijdens de training en wedstrijden. Zin is tijdens het voorseizoen gemaakt. Over enkele dagen mogen alle leden weer de tas pakken en een betekenisvolle sportdag bij de vereniging meemaken. Twee punten liggen op de loer!

Advertentie

Verzamelen bij het clubhuis en de provincie in. Of als je geluk hebt de allereerste keer thuis. Eerst fluiten bij de C’s, een tosti wegwerken en zelf aan de bak. Met familie, vrienden en clubgenoten zoals voorheen op de tribune. Dorpelingen die toch nieuwsgierig zijn naar de staat van de hoofdmacht. Gejuich na een mooi doelpunt van de plaatselijke trots.

Biertje, patatje
Na het wedstrijdje van het tweede de doelen opruimen en met nat haar een biertje bestellen. Honger gekregen van de frituurlucht uit de keuken en toch maar een patatje met bestellen. Met de nadere werkdag in het achterhoofd op een gegeven moment weer huiswaarts.

Lekker beetje sporten en socializen. De sportclub kan weer de verbindende functie in de maatschappij vervullen. Zin in zondag!

Foto: FotoReza

Advertentie