Skip to main content

De vervangers mogen het nu tegen de wereldkampioen proberen

By 24 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het geplaagde Nederlands team staat vanavond om 18:00 op het EK tegenover wereldkampioen Denemarken. Het wordt puzzelen voor invalcoach Edwin Kippers.

Advertentie

Het aantal besmettingen staat bij de Oranjemannen op elf. Topscorer Kay Smits, Samir Benghanem en Jasper Adams ontbreken vanavond in Boedapest wanneer de nationale ploeg groepshoofd Denemarken treft.

Opnieuw wordt naar vervangers gekeken. Niko Blaauw, zevenvoudig doelpuntenmaker Tommie Falke (foto), Lars Kooij, René de Knegt en Thijs van Leeuwen zijn vorige week al ingevlogen. Niet op kantoor, maar koud in Hongarije groeide laatstgenoemde tegen Montenegro (34-30 overwinning) uit tot opvallende ‘MOTM’.

Hart van de defensie
Aanstaande opponent Denemarken is nog ongeslagen op het EK. In november oefenden beide landen tegen elkaar. Toen ging Oranje met 33-19 (16-10) de boot in. Met veel personele uitdagingen staat de Oranjemannen een aardig klusje te wachten.

Kippers mag vooral een oplossing voor het hart van de defensie vinden. Mannen met lengte Robin Schoenaker, Iso Sluijters en nu Benghanem en Adams hebben positief getest. Al is de hoop dat de waardes van eerstgenoemde na dagen in isolatie op de hotelkamer weer voldoende zijn om tegen Denemarken op het parket aan te sluiten.

Ziggo Sport
Denemarken – Nederland begint om 18:00 en is te zien op Ziggo Sport. Aansluitend kun je voor Montenegro tegen Frankrijk op EHF TV terecht.

Lees ook: Nederland maakt kans op WK-ticket

Foto: FotoReza

Advertentie