Skip to main content

De zijweg van Vink is óók goed

Met tien goals in de laatste finale was Donny Vink (22) van onschatbare waarde voor de nieuwe landskampioen Aalsmeer. En dat terwijl de Zuid-Hollander bij de scouts van Oranje nooit echt opviel.

Advertentie

Vanuit de hoek, bij het omkomen, in de break-out en vanaf zeven meter. Vink was doelman van LIONS Luuk Hoiting in Sittard keer op keer de baas. Ook tijdens het reguliere seizoen in de HandbalNL League had de linkerhoekspeler het bijzonder op zijn heupen.

In de zomer van 2019 vlak na de voorlaatste landstitel sloot Vink aan bij Aalsmeer. Via Gemini en Hellas vond hij de weg naar de nationale top. Bij de Haagse wit-blauwen viel zijn scoringsdrift op. Meermaals werkte Vink zich in de eredivisie in de dubbele cijfers.

Hellas
De link tussen Hellas en Aalsmeer is sterk. Ook spelers als Samir Benghanem, René de Knegt – die in de best-of-three de voorkeur boven Marco Verbeij kreeg en het vertrouwen van trainer/coach Bert Bouwer terugbetaalde – en Pepijn Michielsen hebben eerst het tenue van de eredivisionist uit Den Haag gedragen.

Advertentie

Het pad dat de Man of the Match van de laatste wedstrijd in de best-of-three heeft gevolgd is atypisch te noemen. Op Papendal is Vink niet gezien en ook bij de scouts van de nationale jeugdploeg bleef hij lang buiten de rader. De route van Vink, noem het een zijweg, is óók goed gebleken.

Hoofdbaan
Nu is hij een van de belangrijkste krachten van de Nederlands kampioen en in de BENE-League en HandbalNL League een speler om stevig rekening mee te houden. Zonder al te veel poespas of maniertjes, gewoon stoïcijns richting het doel.

Daar gaat Aalsmeer nog een tijdje plezier aan beleven. Of Vink moet zijn weg naar het buitenland vinden, maar dan zou hij voor het eerst in zijn carrière de hoofdbaan neem.

Foto: FotoReza

Advertentie