Skip to main content

Denemarken en Noorwegen nog in race om wereldtitel

By 24 januari 2019Voorpagina

In navolging op Duitsland en Frankrijk hebben ook Denemarken en Noorwegen zich geschaard bij de laatst vier van het WK. Vrijdagavond knokken Frankrijk en Denemarken om één plaats in de eindstrijd.

Advertentie

Door een kloof van drie punten met de concurrentie waren Duitsland en Frankrijk nog voor het spelen van de laatste speelronde in de hoofdfase zeker van de laatste vier. Door een uitglijder van Frankrijk tegen Kroatië (20-23), greep Duitsland de groepswinst. In Keulen was de brigade van Prokop woensdagavond met 31-30 te sterk voor Spanje, waardoor het vrijdagavond de runner-up van groep 2 tegenkomt.

In de andere poule was de spanning groter. In een onderling duel streden Denemarken en Zweden om een halve finaleplaats. Na een gelijke stand bij rust (13-13), trok groepshoofd Denemarken na zestig minuten spelen aan het langste eind (30-26). Door de winstpartij blijft Denemarken ongeslagen op het wereldkampioenschap.

Hamburg
Ook Noorwegen verzekerde zich van een plaats bij de laatste vier. De Scandinaviërs kenden weinig moeite met Hongarije: 35-26. Zo komt Noorwegen vrijdagavond in de halve finale in Hamburg thuisland Duitsland tegen. Voorafgaand aan het treffen in Noord-Duitsland maken Denemarken en Frankrijk uit wie zondagavond in Deens Herning om de wereldtitel spelen mag.

Programma halve finale, vrijdag (Hamburg):
17:30 Denemarken – Frankrijk
20:30 Duitsland – Noorwegen

Programma finaledag, zondag (Herning):
17:30 Troostfinale
20:30 Finale

Advertentie

Join the discussion One Comment