Denemarken klopt kampioen Noorwegen in Eindhoven

By 2 maart 2023Voorpagina

De allereerste wedstrijd van de Golden League in Eindhoven is door Denemarken gewonnen. Op de vloer in Noord-Brabant werd het tegen wereldkampioen Noorwegen 27-28.

In de eerste veertig minuten vanavond was Denemarken de betere partij. Na 12-15 bij rust liep de nummer twee van het afgelopen EK uit naar 13-18.

‘WOTM’ Sandra Toft
In het vervolg kwam Noorwegen terug. Onder druk maakte Stine Oftedal, na de tijd geliefd bij de Nederlandse handtekeningenjagers, belangrijke goals voor de Europees kampioen. Bij 21-21 vluchtte de trainer/coach van Denemarken Jesper Jensen de time-out in.

Anderhalve minuut voor tijd tekende Anne Mette Hansen, na de zomer spelend voor Metz Handball, voor de 26-27. Daarna hield ‘WOTM’ Sandra Toft haar doel schoon en scoorde Mette Tranborg met de hand van scheidsrechters Rick Wolbertus en William Weijmans in de lucht de beslissende (26-28).

Ziggo Sport
Om 20:00 komt Nederland in Eindhoven op de vloer. Tijdens de eerste oefenpartij van Oranje in de derde editie van de Golden League wacht Tsjechië. Ziggo Sport zendt de wedstrijd uit op kanaal 13.