Skip to main content

Derde Amerikaan op teamfoto Volendam

Volendam lijkt zich versterkt te hebben met een nieuwe linkeropbouwer. Een derde Amerikaan staat op de teamfoto: Aboubakar Fofana (25).

Advertentie

Op social media is te zien dat Volendam de teamfoto voor het nieuwe seizoen heeft gemaakt. Tussen alle oranje-zwarten staat Fofana in het tenue van de Noord-Hollanders.

Nationale ploeg
In de lente is het contract van Fofana bij het SCO Angers, een club van het tweede niveau van Frankrijk, ontbonden. Door de sterke link met de Verenigde Staten is de lange schutter in het vissersdorp terecht gekomen.

Hoofdcoach Mark Ortega komt uit het land en ook Amerikaan Alex Binderis staat bij de oud-landskampioen onder contract. Zodoende is Fofana bij Volendam in beeld gekomen. De linkeropbouwer kwam onlangs uit voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

Nog geen officiële melding
Volendam heeft nog geen officiële melding van de transfer gemaakt, maar deze lijkt door de aanwezigheid van Fofana op de teamfoto aanstaande. Eerder versterkte de club zich met onder meer Evert Kooijman (Achilles Bocholt) en Tim Roefs (LIONS).

Advertentie