Skip to main content

Deurtje open voor Struijs

De Oranjefans hebben afgelopen interlandweek kennisgemaakt met Maxime Struijs (27). De opbouwspeelster is door haar invalbeurt in het tenue van de nationale ploeg zeer geprikkeld. 

Advertentie

Al jaren draait Struijs mee in de Bundesliga. Een plek bij de nationale ploeg hebben de vele goals in Duitsland nooit opgeleverd. Onder Monique Tijsterman krijgt Struijs een nieuwe kans.

“In het voorjaar mocht ik onder Manu (Mayonnade, red.) al mee naar Kroatië. Dat voelde als een snoepreisje. Toen ik me vorige week meldde wilde ik écht wat laten zien”, vertelt Struijs.

Linkeropbouwpositie
In uitverkocht Almere mocht ze invallen en uit tegen Griekenland pikte Struijs zelfs twee doelpunten mee. “Ik heb veel contact gehad met Monique. Ze is eerlijk en daar kan ik wat mee”, gaat de spelmaakster van HSG Bad Wildungen Vipers verder. Bij haar club in Duitsland zet ze de lijnen uit. “Terwijl ze bij Oranje willen dat ik me meer op de linkeropbouwpositie focus.”

Advertentie

“Ik moet doelgevaarlijker zijn en worden”, is Struijs kritisch op zichzelf. De kans is zeer groot dat Tijsterman op het aanstaande WK in Spanje mikt op positiegenoten Lois Abbingh, Kelly Dulfer en Inger Smits. “Maar als een van hen geblesseerd raak, hoop ik een optie te zijn. Net als Harma van Kreij moet ik het meer van mijn één-tegen-één-actie hebben.”

Tegenvallende competitiestart
Sinds 2018 speelt Struijs met veel genoegdoening voor HSG Bad Wildungen Vipers. Na vier duels staat de ploeg waar landgenoot Tessa Bremmer de touwtjes in handen heeft puntloos laatste. “Dat is wel even een tegenvaller. Ook iets waar we geen rekening mee gehouden hebben”, zegt Struijs. Met de week met Oranje achter de rug zet het haar aan het denken. “Dan sta je opeens tussen wereldkampioenen en gaat er toch weer een vuurtje branden.”

“Na Kroatië-uit heb ik mezelf toch weer meer doelen opgelegd. Ik ben nog geen dertig en wil ondanks drie schouderoperaties meer uit mijn carrière halen”, klinkt het gretig. “Ik heb met Monique en Ricardo (Clarijs, red.) om tafel gezeten en dan komt ook mijn clubkeuze ter sprake. Mijn contract bij HSG Bad Wildungen Vipers loopt af en natuurlijk ga je dan nadenken over je toekomst.”

Kans grijpen
Struijs wil zichzelf als linkeropbouwer verbeteren. “Beide trainers zullen het hier ook met elkaar over hebben. Monique ziet op die positie mogelijkheden voor me bij de nationale ploeg. Die kans wil ik grijpen. Zoals ik al zei: er is iets aangewakkerd. Onder de nieuwe bondscoach is iedereen prioriteit.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie