Skip to main content

DFS Arnhem behoudt voorsprong, Houten geplaatst

By 24 februari 2018Eredivisie, Voorpagina

Met nog twee speelrondes te gaan is één ticket voor de play-offs verzilverd. Stipt Payroll/Houten deelde in eigen huis een genadeklap uit.

Advertentie

In The Dome gaf Houten Oosting/E&O het nakijken. Voor rust werd de basis voor de overwinning gelegd (18-9). Na de pauze verkleinden de Emmenaren het gat, maar bleven de geel-zwarten aan de goede kant van de score. Door de 26-22 zege is de Utrechtse koploper zeker van de play-offs om een plaats in de BENE-League.

Punt voorsprong
Ook DFS Arnhem deed goede zaken. Een benauwde winstpartij (31-35) tegen hekkensluiter ARBO Rotterdam volstond om Hellas op afstand te houden. De formatie van Gomes heeft met nog twee wedstrijden te gaan een punt voorsprong op AJ Sports/Hellas.

Tachos
De Hagenezen kenden zaterdagavond weinig moeite met OCI-LIONS 2. Door de 31-22 overwinning houdt Hellas druk op DFS Arnhem. Met achtentwintig punten maakt ook Red-Rag/Tachos nog een kans op het behalen van de play-offs. E&O is door de uitnederlaag uitgeschakeld.

Tussenstand kanshebbers play-offs:
1. Houten* 20-34
2. DFS Arnhem 20-30
3. Hellas 20-29
4. Tachos 20-28

* = geplaatst

In de lente gaat de top-2 van de eredivisie de strijd aan met de Nederlandse nummer vijf en zes van de BENE-League. JMS/Hurry-Up en Wematrans/Quintus gaan in een poule van vier knokken om lijfsbehoud. De beste twee teams van de play-offs zijn na volgend seizoen in de topcompetitie met België te bewonderen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie