Van Dijk: Het zijn gewoon helden

By 17 maart 2017Voorpagina

Alphadeuren/Houten veegde donderdagavond de vloer aan met KWS/Quintus (33-25). De plaats in de halve finale van de beker is volgens coach Hans van Dijk verdiend.

Advertentie

“Onvoorstelbaar, wat hebben wij een goede ploeg”, hijgt Van Dijk uit voor de microfoon van RTV Utrecht. Voor rust hadden de geel/zwarten al een gat van acht goals geslagen. “Dat hou je niet voor mogelijk. Je weet dat het erin zit, je hebt ze bij rust al liggen en dus is het zaak om het gewoon uit te spelen.”

Aalsmeer thuis
Doelman Harmen Voogt kon door een ijzersterke dekking uitblinken. “Ze staan als beesten te verdedigen en er staat een keeper die fantastisch speelt”, deelt de hoofdtrainer complimentjes uit. “Dit hebben we nodig en hebben we verdiend. We hebben historie geschreven en daar ben ik trots op. Het zijn gewoon helden.”

“We hebben historie geschreven en daar ben ik trots op”

Bij de laatste vier van de beker treft Houten opnieuw een ploeg uit de BENE-League. “Het sprookje gaat nog door. Deze groep kan zoveel. We zijn eindelijk fit”, gaat Van Dijk door. De Utrechtse oefenmeester kijk uit naar de loting en hoopt op opnieuw een duel in The Dome. “Ik heb een paar jaar bij Aalsmeer gespeeld. Dus ik hoop een beetje op Aalsmeer.”

Louw
Het bekeravontuur is het laatste hoogtepunt voor Van Dijk in The Dome. De club heeft in Rick Louw, overkomend van streekgenoot Nieuwegein, een nieuwe hoofdtrainer gevonden.

Foto: Houten

Advertentie