Dit is de poule waar Oranje mogelijk mee kruist

By 26 november 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Drie van de vier landen uit groep C gaan door naar de hoofdfase van het EK. De kans is groot dat Oranje als wereldkampioen de eerste schifting redt. Dit is de poule waar de nationale ploeg mogelijk mee kruist.

Advertentie

In de groepsfase neemt Nederland het op tegen achtereenvolgens Servië, Kroatië en Hongarije. Laatstgenoemd land kan gezien worden als de grootste concurrent van de formatie van Manu Mayonnade om de koppositie.

Op het vorige EK eindigde Hongarije op de zevende plaats. Servië (elfde) en Kroatië (laatste) speelden twee jaar geleden in Frankrijk geen rol van betekenis.

Programma Oranje in poulefase:
Vrijdag 4 december 20:30 Nederland – Servië
Zondag 6 december 18:15 Kroatië – Nederland
Dinsdag 8 december 20:30 Nederland – Hongarije

De top-3 van iedere poule gaat door naar de hoofdfase en neemt de punten tegen de groepsgenoten die ook doorgaan mee. Als Oranje tenminste één land uit poule C onder zich weet te laten gaat kruising met poule D plaatsvinden. Een groep van een heel andere orde.

Duitsland van Groener
In poule D zitten heel sterke landen. Polen moet het hoofd boven water zien houden tegen Roemenië, Duitsland – de ploeg van oud-bondscoach Henk Groener – en Noorwegen. De landen uit poule D komen net als Oranje in actie in Deens Kolding.

Zo moet Nederland niet alleen één poulegenoot onder zich houden, maar gezien de sterkte van poule D ook punten zien mee te nemen. In de openingsbeurt van de Oranjedames tegen Servië kan de eerste slag geslagen worden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie