Domper Oranje in Japan: Slovenië te sterk

By 30 november 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje is tijdens de WK-start geklopt door Slovenië. In poule A was de opponent in Japan met 26-32 te sterk voor de formatie van bondscoach Manu Mayonnade.

In de eerste helft kregen de schutters van Slovenië veel te veel ruimte om Nederland van afstand en dichtbij pijn te doen. Na 9-13 kwam Oranje terug. Zo kwam Estavana Polman voor rust tot 4 treffers (14-15).

Ook de herstart van Nederland was niet overtuigend (15-18). Met drie treffers zorgde debutante Bo van Wetering voor de gelijke stand. De andere nieuweling, Larissa Nusser, tekende in de veertigste minuut voor de eerste voorsprong van Oranje: 19-18.

Tsjasa Stanko
Een kwartier voor tijd prikte Tsjasa Stanko haar tiende binnen (21-23). Met twee treffers vanaf de lijn zorgde Merel Freriks nog even voor de aansluiting (25-25), maar onder meer door slordigheden aan Nederlandse zijde kon Slovenië opnieuw een gat slaan: 25-27.

Vrolijk verder
In de laatste tien minuten van de openingspartij in Kumamoto wist Nederland slechts één doelpunt te maken. Slovenië ging vrolijk verder met het passeren van invaller onder de lat Rinka Duijndam.

Doelpunten Oranje: Polman en Abbingh 5, Van Wetering 4, Freriks, Malestein, Kramer, Bont 2, Van der Heijden, Snelder, Smeets, Nusser 1.