Skip to main content

Doorstromers mogen zich eindelijk in de eredivisie tonen

By 16 september 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Vijftien maanden geleden werd besloten de eredivisie uit te breiden. Door het coronavirus kregen doorstromers slechts even de mogelijkheid zich op het fraaie podium te laten zien. Nu wacht een volle kans.

Advertentie

Dit weekend gaat de eredivisie voor mannen, evenals aan de vrouwenkant, beginnen. De competitie telt liefst zestien deelnemers. Drie opleidingsploegen komen uit in de eredivisie.

LIONS 2 is daar niet meer één van, want die ploeg bestaat niet meer. V&L-Sittardia heeft het Limburgse plekje ingenomen. De nieuwe ploeg staat onder leiding van een bekende naam in eigen land: Martin Vlijm.

Uit Goirle
Ook nieuw is het Haagse EHC. Vanuit de eerste divisie op verzoek omhoog. EHC verwacht een zwaar seizoen tegemoet te gaan, maar gaat de uitdaging niet uit de weg.

Vijftien maanden geleden verheugden andere, gelukkige eerste divisionisten zich al op de herstart van het tophandbal in eigen land. GHV uit Goirle bijvoorbeeld. Het promotieverzoek uit Noord-Brabant is door de bond gehonoreerd.

Ambitieuze toekomstplannen
Hetzelfde geldt voor Feyenoord Handbal. De club uit Rotterdam heeft ambitieuze toekomstplannen en daar hoort uitkomen in de eredivisie bij. In het seizoen 2019/2020 eindigde Feyenoord Handbal op plaats zeven in de eerste divisie. Doordat hoger genoteerde clubs de gang omhoog niet wilden maken mogen de wit-roden zich nu een vol seizoen in de eredivisie tonen.

Foto: FotoReza

Advertentie