Skip to main content

‘Drentse Devils’ dé weg naar de top?

In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 9 april (pagina 45) is een lang interview te lezen met DOS’ers Rianne Leffers en Gerike Mulder. Assistent Mulder doet aan het eind van het stuk een bijzondere uitspraak.

Advertentie

Twee weken geleden sloeg het nieuws in als een bom in Emmer-Compascuum: de eredivisionist trekt zich in het nieuwe seizoen terug. Speelsters mogen op zoek naar een andere club en DOS gaat verder op hoofdklasse-niveau. Mulder: “Er komt minder publiek naar de wedstrijden. En ook in de kantine komen minder mensen. De betrokkenheid wordt minder. Op zich is de beslissing te stoppen in de eredivisie logisch”.

Drentse fusie
Geld, en daarmee het aantrekken van vreemde speelsters uit heel het land, heeft DOS niet het gewenste succes gebracht. Maar hoe zouden ze in Zuidoost Drenthe de top kunnen bereiken? “Ik zeg het wel eens tegen mijn broer (oud-E&O-coryfee Jan Gerald Mulder) dat ze net als in Limburg de eerste teams van de clubs in Emmen moeten laten fuseren”, doet Mulder in het slot een opmerkelijke uitspraak in de krant. “Al is dat vloeken in de kerk”.

Is de Limburgse fusie een voorbeeld voor de handbalgekke provincie in het Noorden? Met de Limburg Lions bereikte voor het eerst dit seizoen een Nederlandse club de poulefase van de EHF Cup. Zou handballend Nederland met de ‘Drentse Devils’ een nieuwe topclub rijker zijn? Waarbij bij de mannen E&O en Hurry-Up de handen ineen slaan en aan de dameskant E&O en DOS?

Leffers naar E&O?
Met het vertrek van Manon Berends lijkt de weg vrij voor Leffers om over te stappen naar de zus uit Emmen. “Vertrekken voelt toch een beetje alsof je je club in de steek laat, maar eredivisiehandbal is hier straks niet mogelijk. Een vertrek naar E&O is een optie”, vertelt de keepster eerlijk over de situatie in het dagblad. Of moeten de clubs uit de gemeente Emmen toch eens om tafel en kunnen we komend seizoen een passje van Martijn Fuhler op Gintaras Cibulskis verwachten?

Foto’s: Tina Kolthof
Bron: DvhN, Sjoerd Jansen

Advertentie

Join the discussion 4 Comments

  • I agree with your opinion. From now on I will always support you.

  • love schreef:

    Hi there, I would like to subscribe for this blog to get most recent updates, thus where can i do it please assist.|

  • Visa Yémen schreef:

    Howdy! This blog post could not be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I most certainly will forward this information to him. Fairly certain he’s going to have a very good read. I appreciate you for sharing!|

  • texaspoker21 schreef:

    Your article makes perfect sense. Writing that is worth reading. oh yeah btw also visit my website. Thanks