Skip to main content

Drie landgenoten naar laatste zestien DHB Pokal

Drie landgenoten hebben zich dit weekend geplaatst voor de achtste finale van de DHB Pokal: de beker van Duitsland. Het deelnemersveld is teruggebracht van 64 naar zestien teams.

Advertentie

Traditiegetrouw wordt het seizoen in Duitsland geopend met een bekerweekend. Liefst 64 teams uit de verschillende topklassen ontmoeten elkaar in setjes van vier. Na de halve finale van zaterdag wordt op zondag een eindwinnaar van het poultje bekend.

Dani Baijens (SG Flensburg-Handewitt), Fabian van Olphen (TBV Lemgo) en Jeffrey Boomhouwer (Bergischer HC) zijn als groepswinnaar doorgedrongen tot de achtste finale. Dat deden de Bundesliga-clubs door in de eindstrijd respectievelijk TuS Ferndorf (30-22), ASV Hamm-Westfalen (31-25) en VfL Pfullingen (35-22) te verslaan.

Wilhelmshavener HV
Het TVB 1898 Stuttgart van Bobby Schagen werd zaterdagavond verrassend uit het toernooi gewipt door tweede Bundesliga-club DJK Rimpar Wölfe: 26-29. Het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen werd uitgeschakeld door SG Flensburg-Handewitt, terwijl Rutger ten Velde en Duncan Postel in het blauw-rood van Wilhelmshavener HV na een spannende eindstrijd strandden tegen GWD Minden (23-27).

Advertentie