Drie weken ploeteren gestart voor Smits

Inger Smits is in Oldenburg de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Het wordt in de eerste weken afzien voor de Limburgse opbouwer.

Advertentie

“De eerste trainingen waren pittig, maar het is wel lekker om eindelijk weer te beginnen”, laat de gedreven Smits weten. In haar eerste seizoen bij VfL Oldenburg werd haar ploeg geplaagd door blessureleed. De Bundesliga-club uit Noord-Duitsland sloot de competitie af in de subtop. Smits maakte enorm veel minuten in haar eerste jaar in het buitenland. “We trainen eerst drie weken zonder wedstrijden of toernooien. Ik ben altijd blij als die weer voorbij zijn. Het echte spelen mag voor mij zo snel mogelijk weer beginnen”, vertelt ze lachend.

Jongenelen derde Nederlander
Smits, die samenwoont met teamgenoot en olympiër Kelly Dulfer, krijgt in Oldenburg gezelschap van een derde Nederlandse speelster. “Isabelle Jongenelen komt hier spelen op de rechteropbouw”, zegt de 21-jarige oud-speelster van Dalfsen en V&L. Jongenelen komt over van het Franse Nantes en zal na de voorbereiding op de Olympische Spelen zich melden bij haar nieuwe club. De linkspoot haalde de uiteindelijke selectie voor Rio niet.

“Het echte spelen mag voor mij zo snel mogelijk weer beginnen”

In het weekend van 5 augustus speelt Inger Smits haar eerste oefenwedstrijd. Dan komt de reserve-international met VfL Oldenburg in actie op een oefentoernooi in Kirchhof. Teamgenoot Dulfer maakt zich in hetzelfde weekend, aan de andere kant van de wereld, op voor de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen.

Broers op avontuur
Waar Inger Smits afgelopen seizoen de enige Smits-telg was die actief was in een buitenlandse competitie, is daar deze zomer verandering in gekomen. Broer Jorn vertrok van Volendam naar het Deense Randers. Daarnaast dwong broertje Kay na een fantastisch seizoen in de eredivisie een transfer af naar de tweede Bundesliga. Het talent van het jaar gaat spelen voor Wilhelmshavener HV.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: VfL OldenburgAdvertentie