Drietal geeft jawoord aan Quintus

Waar een aantal routiniers bij Quintus gaan stoppen, heeft een belangrijk drietal van de herenploeg hun jawoord gegeven. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De nieuwe trainer/coach van de Heulse ploeg Ruben Schelbert kan na de zomer over Jordi van Erp beschikken. Na een seizoen vol blessureleed is de spelmaker, in 2021 overgekomen van Dynamico uit Oss, nog niet klaar bij Quintus.

“De reden dat ik wil blijven”, legt Van Erp uit, “Is eigenlijk heel simpel. Ik heb het super naar mijn zin bij Quintus. Ook zie ik het helemaal zitten met de nieuwe trainer Ruben Schelbert. Ik kan heel veel van hem leren en hij durft mij ook vrij te laten in het leiden van het spel.”

Kampioen worden
Schutter Jordan Beukman volgt het voorbeeld van Van Erp. Ook hij blijft Quintus ondanks de mogelijke degradatie naar de eredivisie trouw. Beukman tegenover Lotman: “Volgend jaar kan ik rustig afstuderen in Rotterdam en dat vind ik óók heel belangrijk. Ook wil ik proberen nóg meer van waarde te zijn voor het team om volgend seizoen kampioen te worden.”

Advertentie

Linkerhoekspeler Troy Oranje (foto) is basiskracht nummer drie die op zijn plek in Kwinstheul blijft. Onder Schelbert hoopt de oud-speler van Hellas op meer vertrouwen. “Ik wil onder de nieuwe trainer laten zien wat mijn kwaliteiten zijn”, aldus Oranje. “Dat moet qua fysiek lukken, want ik voel me fit en conditioneel sterk. Dan kan het een leuker seizoen voor mij gaan worden en daar profiteert Quintus dan ook van.”

Evan de Lange
Paul Vis, Ard Vollebregt, Alex Koops en ook Yannick Boers gaan bij Quintus stoppen. Verder sluit Hidde van Oorschot aan bij Aalsmeer en staat jeugdinternational Evan de Lange op de radar van BENE-Leagueploeg Volendam waar de huidige trainer/coach Geert Hinskens naartoe gaat.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie