Skip to main content

Majoor stopt bij DSVD

By 27 januari 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

DSVD en Jan Majoor en Helma Oude Voshaar gaan na het lopende seizoen niet met elkaar door. Dat is te lezen op de website van de Overijsselse club.

Advertentie

Aanleiding voor de breuk is een verschil van mening in de visie en het te voeren beleid bij de club. Volgens Moniek Beek, voorzitter van DSVD, hebben Majoor en Oude Voshaar de ambitie om van de vereniging uit Deurningen dé opleidingsclub van Twente te maken. Maar die ambitie deelt DSVD niet, zegt Beek.

Sinds 2021
De voorzitter op de website van de club: “Wij zien dat de afgelopen maanden steeds meer jeugddivisiespeelsters de weg naar DSVD wisten te vinden. Het bestuur vindt echter dat dit ten koste gaat van de eigen jeugdspeelsters en de kansen die zij krijgen om zich door te ontwikkelen.”

Sinds de zomer van 2021 stond de 63-jarige Majoor in Deurningen voor de groep. Daarvoor was hij bij onder meer Kwiek en AAC 1899 werkzaam.

Niet ten koste van alles
“Ons beleid is dat we zo hoog mogelijk willen spelen wanneer dat kan, maar niet ten koste van alles”, legt Beek uit. “We willen niet dat jeugdspeelsters aangetrokken worden om dat hoogste niveau te halen.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie