Duitsland reist zonder Groener af naar Denemarken

By 30 november 2020Featured

De Duitse handbalvrouwen vertrekken morgen zonder bondscoach Henk Groener naar het EK in Denemarken. Groener zit nog altijd thuis in quarantaine.

Advertentie

”Henk zal niet aan boord stappen richting Denemarken”, zei technisch directeur Axel Kromer vandaag tegen Duitse media. De 60-jarige Groener zit nog altijd thuis in quarantaine, nadat hij positief op corona werd getest. ”We hebben goede hoop dat hij er bij de eerste wedstrijd wel weer bij is.”

Duitsland opent aankomende donderdag het EK tegen Roemenië. Kromer maakt zich geen zorgen over de afwezigheid van de Nederlandse bondscoach. ‘’We zijn regelmatig met Henk in contact. Hij voelt zich gezond en is zeer gemotiveerd.’’

CT-waardes
Dat Groener nog altijd niet bij de ploeg kan aansluiten heeft te maken met zijn CT-waardes. Deze zijn nog altijd niet zo dat hij uit quarantaine mag. De CT-waardes geven aan of iemand nog besmettelijk is. ‘’We gaan er ondanks alles vanuit dat Henk snel weer bij ons aan kan sluiten. Dat hopen we voor hem en is ook het beste voor ons’’, besluit Kromer.

Duitsland neemt het in groep D op tegen Roemenië, Noorwegen en Polen. In de hoofdfase kruist de Duitse poule met die van Nederland.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie