Duitsland wil EK met Nederland organiseren

By 24 januari 2019Featured, Oranje, Oranje Dames

De Duitse handbalbond, de DHB, denkt erover na het EK voor vrouwen in 2024 te organiseren. Voorzitter van de DHB Andreas Michelmann zou het kampioenschap graag met Nederland en Zwitserland op touw willen zetten.

Advertentie

Dat is te lezen op Handball World. Op de Duitse handbalwebsite laat Michelmann weten graag het EK in 2024 te willen organiseren: “We zullen daarover op de vergadering in februari beslissen. We willen het kampioenschap graag samen met Nederland en Zwitserland organiseren.”

Momenteel wordt het WK voor mannen ook in Duitsland afgewerkt. Samen met Denemarken organiseert de DHB de strijd om de wereldtitel. Ook het EK in 2020 voor mannen wordt door meerdere landen georganiseerd. Het kampioenschap wordt afgewerkt in Zweden, Noorwegen en Oostenrijk.

Financieel fiasco
In 2012 zou er al eens een EK plaatsvinden in Nederland. Een half jaar voor het kampioenschap moest het NHV door geldgebrek noodgedwongen de organisatie van de titelstrijd teruggeven aan de EHF.

Advertentie

Om de drie speelaccommodaties in Rotterdam, Maastricht en Apeldoorn aan te passen om aan de strenge eisen van de EHF te voldoen had het NHV zo’n 1,2 miljoen euro nodig. De bond vreesde een financieel fiasco en vroeg de Europese federatie of het garant kon staan voor het eventuele verlies. De EHF weigerde, waarop het NHV besloot de organisatie van het toernooi terug te geven.

Toegekend
Het EK in 2024 wordt gehouden van 29 november tot en met 15 december. Eigenlijk had het eindtoernooi vorig jaar toegekend moeten worden, maar destijds heeft het EHF geen aanvragen ontvangen om het kampioenschap te organiseren.

Foto: FotoReza

Advertentie