Skip to main content

Dulfer schiet met scherp in Bundesliga

By 19 januari 2017Duitsland, Voorpagina

International Kelly Dulfer was woensdagavond met VfL Oldenburg op schot. De Duitse Bundesliga-club verpulverde Neckarsulmer SU: 33-20.

Advertentie

Namens de groen/witten scoorde Dulfer acht keer. Teamgenoot Inger Smits mocht vier doelpunten bij haar totaal schrijven. Daarmee heeft de Limburgse schutter de grens van veertig doelpunten in de Bundesliga overschreden.

Namens Handbal Inside zocht de cameraploeg van KIJK TV het duo bij VfL Oldenburg op.

Ook Maxime Struijs was scorend belangrijk in de Bundesliga. Namens Frisch Auf Göppingen, waar Kristy Zimmerman onder de lat staat, vond de opbouwspeelster vijf keer het net. Het was niet genoeg voor een overwinning. Het TuS Metzingen van olympiër Jasmina Jankovic ging met de winst aan de haal (26-30).

Flitsende start
Koploper SG BBM Bietigheim kende in eigen huis weinig problemen met Bayer Leverkusen: 35-25. Na een flitsende start (7-0) was het verschil gemaakt. Namens de gasten uit Leverkusen scoorde jeugdinternational Annefleur Bruggeman eenmaal.

SG BBM Bietigheim blijft ongeslagen aan kop. De ploeg van Wester wordt op de voet gevolgd door Thüringer HC en TuS Metzingen, die twee punten minder hebben. Nederlands getinte clubs Buxtehuder SV en VfL Oldenburg maken de top-5 af.

Foto: FotoReza

Advertentie