Dulfer terug in Champions League: “Ik ben een complete speler geworden”

By 10 september 2020september 18th, 2020Achtergrond, Buitenland, Featured, Oranje, Oranje Dames

Op de website van de EHF vertelt international Kelly Dulfer (26) over het aanstaande debuut van Borussia Dortmund in de Champions League. Ook gaat de blondine op de ontwikkeling die ze de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Advertentie

“We hebben een heel jong team zonder veel ervaring op dit niveau. Alleen Clara Monti Danielsson en ik hebben al eens in de Champions League gespeeld”, zegt Dulfer tegenover de EHF.

In 2018 werd ze met Kobenhavn Handbold kampioen van Denemarken. In het seizoen daarop kwam Dulfer, samen met landgenoten Debbie Bont en Larissa Nusser, uit in het kampioenenbal.

Geen favoriet
Sinds 2019 staat de international onder contract bij Borussia Dortmund waar ook landgenoten als Rinka Duijndam, Delaila Amega en Merel Freriks spelen. Met de geel-zwarten eindigde Dulfer op de eerste plaats in Duitsland. Door het coronavirus werd er, omdat de competitie niet werd afgemaakt, geen schaal uitgedeeld, maar wel een ticket voor de Champions League.

Advertentie

“We kijken er uit naar de start van de Champions League en zullen vrij spelen. We zullen in geen duel de favoriet zijn. Ik hoop dat we ervan kunnen genieten en hier en daar voor een resultaat kunnen zorgen”, gaat Dulfer verder. “Als we zonder druk spelen kunnen we het veel teams heel lastig maken.”

Poule B met Györ
Borussia Dortmund zit in poule B met zeven andere teams: SCM Ramnicu Valcea, titelhouder Györ, Buducnost, CSKA, Brest Bretagne, HC Podravka Vegeta en Odense HC. Tegen laatstgenoemde opponent openen Dulfer en consorten het kampioenenbal. “Aan het eind van de groepsfase gaat het spannend worden welke teams in de top-6 eindigen.”

In de hoofdfase treffen de twaalf beste teams van Europa elkaar, opnieuw verdeeld over twee groepen. Dulfer: “Dat is ons doel, maar er zijn heel veel sterke teams. Het is niet vanzelfsprekend dat wij de hoofdfase halen.”

MVP van de Bundesliga
Dulfer houdt de hand op de knip. Veel ogen zullen op de linkeropbouwer gericht zijn. Het afgelopen seizoen werd ze uitgeroepen tot MVP van de Bundesliga. “Ik ben in mijn rol gegroeid”, glimt ze. “In Oranje ben ik vaak ingezet als defensieve specialist. Nu heb ik laten zien ook aanvallend van waarde te kunnen zijn. Ik ben een complete speler geworden.”

In augustus oefenden Borussia Dortmund en Odense HC – waar Tess Wester, Nycke Groot en Lois Abbingh onder contract staan – tegen elkaar. De Duitsers wonnen nipt (22-21), maar Dulfer hecht weinig waarde aan die uitslag. “Het was een gekke wedstrijd waarbij we allebei voor en achter hebben gestaan. Je kunt geen conclusies uit oefenwedstrijden trekken.”

Zaterdagmiddag om 16:00 treffen Borussia Dortmund en Odense HC elkaar in Denemarken. De Nederlands getinte wedstrijd is te zien op EHF TV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie