Skip to main content

“Een bepaalde hardheid hoort ook bij een finale”

Samir Benghanem (27) kreeg de allermeeste stemmen tijdens de verkiezing HandbalNL League All Stars. De gedreven cirkelspeler van Aalsmeer hoopt zaterdagmiddag om 16:30 in Sittard de eretitel te bewijzen.

Advertentie

Benghanem scoorde afgelopen weekend acht keer, maar na het laatste fluitsignaal was het LIONS dat in Aalsmeer een juichfoto maakte. “De eerste wedstrijd was LIONS hard, maar niet keihard. Afgelopen zaterdag hebben ze ons op fysiek gebied kunnen verslaan”, is de analyse van de Haagse international. “We zijn teruggegaan naar de tekentafel.”

Bodycheck
“Een bepaalde hardheid hoort ook bij een finale, vind ik. Dan voel je dat er echt iets op het spel staat”, gaat Benghanem verder. “Ik zal niet zeggen dat ik nooit een tijdstraf of kaart krijg. Ook ik zoek de grens soms op, maar ben geen smerige speler. Ik denk dat de duels tussen Ivo (Steins, red.) en mij een goed voorbeeld zijn. Met een bodycheck gaan we samen naar de grond, maar we helpen elkaar met een glimlach weer overeind.”

“Als je geen strijd levert, verlies je de belangrijke wedstrijden”, weet Benghanem. Na 23-27 in Sittard en 22-25 in De Bloemhof valt dit weekend in het onderkomen van LIONS de beslissing. “We kunnen de systemen van LIONS dromen. Ook zij kennen ons, na zoveel wedstrijden tegen elkaar kort op elkaar, heel goed. Het komt op tactisch gebied aan op details. Een soort schaakspelletje. Wel mooi.”

Advertentie

Zelf kabaal maken
Ondanks het uitnadeel in de laatste finale ziet Benghanem genoeg kansen voor Aalsmeer. “Het leeft. De ervaren jongens als Tim Bottinga, Vaidas Trainavicius en Jimmy Castien spreken met anderen in de ploeg veel over deze wedstrijd. We leven er erg naar toe, dus aan onze motivatie zal het niet liggen”, grijnst hij. “Al moet ik zeggen dat we afgelopen weekend voor 150 man thuispubliek speelden en dat voelt na zo’n lange tijd zonder wel als een lekkere steun. Dan moeten we zaterdag tegen LIONS zelf maar wat kabaal maken.”

In 2018 en 2019 werd Benghanem in het zwart-goud al Nederlands kampioen. “Toen waren we in twee wedstrijden klaar met eerst LIONS en het jaar erop Volendam. Nu is het alles of niets.”

Foto: FotoReza

Advertentie