Skip to main content

“Een cadeautje dat in de schoot wordt geworpen, moet je altijd uitpakken”

Door de puntenstraf van Hurry-Up ziet Quintus opeens weer kansen in de BENE-League te blijven. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De concurrent uit Zwartemeer heeft van het NHV vier punten in mindering gekregen. Daardoor is het nog puntloze Quintus van de gevaarlijke plek zes naar vijf in de HandbalNL League gegaan.

Cirkelloper Rick van Ravesteijn (foto) laat er geen gras over groeien: Quintus wil in de BENE-League blijven. “Een cadeautje dat in de schoot wordt geworpen, moet je altijd uitpakken”, zegt hij tegenover Lotman.

Tachos
Als team jezelf meten met de beste clubs is het mooiste. Bovendien worden we dan geen laatste, omdat wij winnen van Tachos”, bluft Van Ravesteijn op zijn Haags. Vanuit de eredivisie gaat de kampioen uit Waalwijk omhoog.

Van Ravesteijn heeft net als basiskrachten als Troy Oranje, Jordan Beukman en Jordi van Erp Quintus zijn woord gegeven. Hij blijft de wit-groenen trouw. Waar doelman Paul Vis gaat stoppen, hebben Hidde van Oorschot (Aalsmeer) en Evan de Lange (Volendam) ergens anders getekend.

Nul om min één
Het verschil tussen Quintus en Hurry-Up, dat op een degradatieplek staat, is één punt: nul om min één. Over een week treffen beide teams elkaar in Kwinstheul. Daarvoor speelt Quintus tegen Volendam en ontvangt Hurry-Up het al uitgespeelde Bevo.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie