“Een Olympische medaille mist”

0

Danick Snelder is te gast in de achttiende aflevering van het tweede seizoen van Spielmacher, de podcast van Handbal Inside. In de audioshow praat de captain van de Oranjedames onder meer over de toekomst van de nationale ploeg.

Door de uitbraak van het coronavirus zijn de Olympische Spelen verplaatst naar 2021. Als wereldkampioen is Nederland direct geplaatst voor het eindtoernooi in Japan. “Het uitstellen kwam niet als een verrassing en ik heb er nog steeds wel een hard hoofd in dat het volgend jaar wel doorgaat. Ik hoop het wel, want het is echt een droom. Een Olympische medaille mist”, vertelt Snelder in Spielmacher.

“Dit had een supergaaf jaar moeten worden”, gaat de nieuwe speelster van het Hongaarse Siofok HC verder. “Met in maart uitverkocht Ahoy, daarna de Spelen en meteen door naar de nieuwe club. Van het ene avontuur naar de ander. Dit is wel balen.”

Groot project
De Oranjedames pakten eind vorig jaar goud in Kumamoto. Spanje werd in de WK-finale met 29-30 geklopt. In één ruk, met een hoog moraal, keek de nationale ploeg uit naar de Olympische Spelen. “Duimen dat het volgend jaar wel doorgaat en dat we er met dezelfde mentaliteit en hetzelfde gevoel staan als dit jaar.”

Snelder heeft ervoor gekozen Ferencvaros in te ruilen voor een ambitieuze competitiegenoot. “Met Siofok, mijn nieuwe club, heb ik nog wel een aantal dingen die ik wil bereiken”, zegt de lijnspeelster. De runner-up van de Hongaarse competitie heeft net naast een ticket voor de Champions League gegrepen. “Ik wil nog één keer zo’n groot project starten.”

Jonkies
En hoe ziet Snelder, inmiddels 30, de toekomst van Oranje? “Ik hoop dat de jonkies het snel oppakken, maar ik weet ook dat, dat veel is gevraagd. Er hangt op dit moment veel af van oudere speelsters. Ik hoop dat de jongere meiden snel genoeg ervaring kunnen pakken bij de club. Dat ze op hoog niveau wedstrijden spelen. Zonder dat iedere dag te proeven is een toernooi van twee weken veel te lang. Het gaat om tien wedstrijden in veertien dagen. Dan moet je iedere dag getest worden”, is de aanvoerder stellig.

“Ik hoop dat iedereen de mogelijkheid krijgt bij een goede club te spelen en minuten te maken”, besluit Snelder in Spielmacher. “Niemand had tien jaar geleden gedacht dat wij dit zouden doen. Er zijn veel talenten, dus ik hoop dat zij de juiste keuzes maken.”

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here