Eerste divisie: Zegereeks DSS, nog altijd koppositie voor VOC 2

Na vier speelrondes telt de eerste divisie voor vrouwen zes nummers twee. VOC 2 blijft de ranglijst aanvoeren.

De Amsterdamse reserves maakten tegen Kwiek 2 geen fout: 26-33. VOC 2 staat op acht punten.

Kim de Ruyter
DSS (foto) en nog eens vijf anderen ploegen volgen op twee punten van de lijstaanvoerder uit Amsterdam. De runner-up uit Heemskerk trok dit weekend voor de derde keer op rij aan het langste eind. Onder meer door tien treffers van Kim de Ruyter werd Foreholte geklopt (28-24).

Ook Fortissimo blijft winnen in de eerste divisie. SEW 2 moest er gisterenmiddag aan geloven. Gelijktijdig in Limburg was E&O promovendus MEOS de baas: 16-23. Bij rust stond het nog maar 10-12 voor de Drentse bezoekers.

Voorwaarts
Een andere gepromoveerde ploeg Voorwaarts gaat het beter af op het een na hoogste niveau. Voorwaarts rekende dit weekend af met VZV 2 en staat eveneens op zes punten. Na 12-12 maakte de thuisploeg uit Twello in helft twee het verschil. Tijdens de 27-24 overwinning scoorde Romy ten Cate in het tenue van Voorwaarts zes keer.