Eerste EK-zege Oranjemannen smaakt zoet

De eerste EK-zege in Bulgarije voor de Oranjemannen is binnen. De nationale ploeg ontdeed zich vanochtend met overtuiging van Roemenië.

Advertentie

Al bij 10-4 waren de intenties van Nederland duidelijk. Jelmer Schaap, Sander Broeders en Silas Speckmann zorgen voor een vliegende start van Oranje.

In de poulefase moest Nederland drie keer buigen waarbij het team van Danny Baijens en Remco Peters tegen Duitsland (2-1) en meervoudig kampioen Rusland lang mee kon. In de strijd om plaats negen liet Oranje zich dit keer niet het kaas van het brood eten.

Rik Coenders
Na 29-18 voor rust kon Roemenië, gisteren te sterk voor groepsgenoot Italië, in de tweede set mee tot 6-6. Toen ging invaller onder de lat Rik Coenders zich met het duel op het EK Beach Handball bemoeien. Voor en helemaal na de pauze was de doelman van het Nederlands team niet te kloppen.

Bij 16-12 hielp Coenders, in samenwerking met Thomas van Ophem en Jasper Robben, Oranje over een moeilijk punt heen. Met een pirouette en eenpunter stelde laatstgenoemde de eerste EK-zege van Nederland in Varna veilig.

Italië
Baijens en consorten komen vanmiddag om 15:00 weer in actie op veld 4. Dan wacht Italië. De partij is te zien op EHF TV.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie